2 Ekim 2015 Cuma

Pazılı ve pırasalı börek




Malzemeler:
2 adet yufka;
2 adet yumurta;
1 su bardağı süt;
1 kase lor peyniri;
1 demet pazı;
2 adet pırasa;
1 adet soğan;
1 su bardağı tereyağı;
Kara biber;
Pul biber;
Susam.

Hazırlanışı:

*İnce doğranmış soğanı sote edin, yumuşayınca küçük küçük doğranmış pazı ve pırasayı ekleyip bir miktar daha çevirin.

*Yufkalara önce eritilmiş tere yağı sonra süt ile çırpılmış yumurta sürün.

*Yufkaların iki kenarına sote edilmiş sebzeleri ve 1 adet yumurta ile karıştırılmış lor peyniri döşeyin.



*Her bir yufkayı karşılıklı kenarlarından sıkıca rulo gibi sarın.

*Dört parmak genişliğinde  parçalara kesin ve fırın tepsisine yerleştirin.

*Üzerine  tereyağı,  yumurtalı süt karışımından sürün ve susam serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder