Malzemeler:
3 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
2/ 3 su bardağı şeker;
2/ 3 su bardağı süt;
1,5 su bardağı + 1 çorba kaşığı un;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
Yarım tatlı kaşığı konyak;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
Bir tutam tuz;
Muskat rendesi;
Öğütülmüş karanfil;
Badem ezmesi.
Hazırlanışı:
*Oda sıcaklığında tereyağını 2/ 3 su bardağı şeker ile çırpın.
*Teker teker yumurtaları ekleyin.
*Karanfil hariç baharatları ve sütü katıp karıştırmaya devam
edin.
*En sonunda kaşık ile karıştırarak elenmiş unu ekleyin.
*Hamuru kek kaplarına paylaştırın, sonra birer çay kaşığı
badem ezmesi ekleyin.
*Kek hamuruna batırarak armut dilimleri yerleştirin ve
öğütülmüş karanfil serpiştirin.
* Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder