21 Şubat 2017 Salı

Sultan kebabı


Malzemeler:

İç malzemesi:
500 gr. kuş başı dana eti;
1 adet orta boy soğan;
1 adet orta boy patlıcan;
1 adet havuç;
1 adet patates;
1 su bardağı bezelye;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Kekik;
Tuz.
1 adet yufka;
1-2 çorba kaşığı tereyağı.
Kebabın üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
2 çorba kaşığı un;
1 su bardağı süt.

Hazırlanışı:

*Zeytin yağında etleri ve soğanı yumuşayana kadar soteleyin.

*Küp şeklinde kesilmiş patlıcanı patatesi ve havucu kızartın.

*Sote ettiğiniz etlere biber salçası, baharatları ve kızartılmış sebzeleri ekleyin.

*Yemeği dikkatlice karıştırın , ocaktan alın ve biraz soğuması içi bekletin.


*Yufkadan tabak büyüklüğünde yuvarlaklar kesin ve her birini tatlı kasesine yerleştirin, dibine bir parça yufka koyduktan sonra hazırladığınız harçtan koyun.

*Kasenin dışında kalan yufkaları dolguyu kapatacak şeklinde toplayın, kaseyi ters çevirerek fırın kabına yerleştirin.





*Beşamel sosu hazırlamak için 2 çorba kaşığı unu 1 tatlı kaşığı tere yağında kavurun ve 1 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş yedirin. Tuz ile lezzetlen dirin.

*Sultan kebabın  üzerine  beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.



*Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.



*Arzu ederseniz sultan kebabını domates sosu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.