12 Ağustos 2015 Çarşamba

Kabaklı graten



Malzemeler:
3-4 adet kabak;
1 adet küçük boy soğan;
1 adet yumurta;
1 su bardağı rendelenmiş peynir (ben azar azar 4 çeşit kaşar peyniri kullandım);
2-3 çorba kaşığı un;
Bir tutam dere otu ve maydanoz;
Kara biber;
Zeytinyağı.

Hazırlanışı:

*İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sote edin.

*Ocağı kapatıp dilimlenmiş kabakları ve yeşillikleri ekleyin.

*Yumurtayı çırpın, unu ve rendelenmiş peynirin yarısını ekleyin.


*Yumurtalı karışımı ve kabakları birleştirin, tuz ve kara biber ile lezzetlendirin.

*Sonra fırın kabına döküp, fırında 10-15 dakika pişirin.


*Kabaklar hafif piştikten sonra kalan peyniri serpiştirin ve bir miktar daha fırınlayın.

*Kabaklı grateni sıcak servis edin.

Afiyet olsun.