8 Ağustos 2015 Cumartesi

Şeftalili tart



Malzemeler:
1 su bardağı tere yağ;
2 çorba kaşığı şeker;
2,5 su bardağı un;
1 çorba kaşığı limon suyu;
Bir tutam tuz;
3-4 çorba kaşığı soğuk su.
1 adet büyük boy şeftali.

Hazırlanışı:

*Soğuk tereyağını küp şeklinde kesin,  şekeri, tuzu, limon suyunu ve 1 su bardağı un ekleyin. Tereyağı ve un homojen oluncaya kadar elinizle yoğurun.

*Kalan unu ekleyip yoğurmaya devam edin.

*Soğuk su ekleyerek hamuru toparlayın ve buzdolabında dinlendirin.

*Hamurun yarısından biraz fazlasını fırın kabına koyup elinizle düzgünce yaydırın.


*Tartın üzerine şeftali dilimlerini yan yana dizin.

*Kalan hamurdan elinizle ince çubuklar yapın  ve tartın üzerine kafes şeklinde yerleştir.


*Önceden ısıtılmış 180 C fırında 45-50 dakika pişirin.


*Tart soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirin.

Afiyet olsun.

                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder