14 Ağustos 2015 Cuma

Ispanaklı pirinçli peynirli katmer böreği


Malzemeler:

Hamur için:
1 bardak soğuk su;
1 adet yumurta;
3,5 su bardağı un;
1 su bardağı tereyağı;
Yarım tatlı kaşığı tuz.

İç malzemesi için;
Yarım kg. ıspanak;
Yarım su bardağı pirinç;
1 su bardağı beyaz peynir.

Hazırlanışı:
*1 adet yumurta, 1 bardak soğuk su ve tuzu hafifçe çırpın, unu ekleyip hamuru yoğurun.

*Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 4 eşit parçaya bölün.

*Bezeleri 30 -40 cm çapında açın, her birine  eritilmiş tere yağ sürün ve üstü üstüne yerleştirin. Bu şekilde 5-10 dakika dinlendirin.




*Birleştirdiğiniz yufkaları biraz daha merdane ile açın ve yandan içe doğru kapatın,  yağsız kısımlara yağ sürün ve  dörtgen oluşacak şeklinde üçe katlayın.



*Dörtgeni merdane ile uzatın, tekrar yağ sürüp dörde katlayın.

*Hazırladığınız hamuru streçleyip en az 30 dakika buzlukta bekletin.



*Pirinci haşlayıp soğutun, doğranmış ıspanağı  yağsız hafif sote edin.

*Dinlendirilmiş hamuru ikiye bölün, birincisini açıp fırın kabına yerleştirin. Üzerine  haşlanmış pirinç,  ufalanmış peynir ve suyu süzülmüş ıspanakları serpiştirin.

*İkinci yufkayı biraz daha küçük çapta açın ve yerleştirin. Alt yufkanın kenarlarını üste çekip kapatın.



*Katmerli böreğin üzerine  çizikler yapın ve yumurta sürün.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.