16 Şubat 2017 Perşembe

Yufkalı kebap



Malzemeler:
500- 600 gr. kıyma;
2 adet yufka;
2-3 çorba kaşığı tereyağı;
5- 6 adet domates;
Süzme yoğurt;
Kimyon;
Kara biber;
Pul biber;
Muskat;
4-5 diş sarımsak;
Taze kekik;
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı;
Tuz



Hazırlanışı:
*Baharatları ekleyip kıymayı güzelce yoğurun ve biraz dinlendirin.

*Yufkaların her birini yayın, kenarlarını kesip dörtgen şekil verin ve hafifçe tere yağ ile yağlayın, yufka kenarlarını da üstüne yayın.

*Yufkanın karşılıklı iki kenarına  kıymayı rulo şeklinde yerleştirin ve sıkıca sarın.


*Sonra iki parmak genişliğine parçalara kesin.

*Küçük rulolar açılmaması için kürdan ile sabitleyin.

*Fırın tepsisine dizip pişirin.




*1-2 çorba kaşığı zeytinyağında kıyılmış domateslerin pişirin, kara biber, muskat rendesi, sarımsak tuz ve bir tutam şeker ekleyin.

*Dilerseniz süzme yoğurduna da sarımsak ekleyebilirsiniz.

*Servis ederken yemeyin üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirin.

Afiyet olsun.