Malzemeler:
1 paket milföy hamuru;
100-150 gr. kıyma;
1 adet patates;
1 adet küçük boy soğan;
1 adet havuç;
1 su bardağı bezelye;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Pul biberi;
Susam;
Hazırlanışı:
*Küçük küçük doğranmış soğanı biraz sote edip kıymayı ekleyin.
*Kıyma rengini değiştirince küçük küplere kesilmiş havucu ve patatesi katın.
*Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
*Ocaktan indirdikten sonra bezeleye ve maydanozu katıp hafifçe
harmanlayın.
*Hazırladığınız harç biraz ılıyınca milföy hamurların üstüne
tepeleme paylaştırın ve bohça gibi
uçları birleştirin. Açılmamaları için kürdan ile tutturabilirsiniz.
*Böreklerin üzerine yumurta sürüp, susam serpiştirin ve
önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder