12 Şubat 2017 Pazar

Talaş böreği






Malzemeler:
1 paket milföy hamuru;
100-150 gr. kıyma;
1 adet patates;
1 adet küçük boy soğan;
1 adet havuç;
1 su bardağı bezelye;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Pul biberi;
Susam;
1 adet yumurta.




Hazırlanışı:
*Küçük küçük doğranmış soğanı biraz sote edip kıymayı ekleyin.

*Kıyma rengini değiştirince küçük küplere kesilmiş havucu  ve patatesi katın.

*Baharatlar ve tuz ile tatlandırın.



*Patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.

*Ocaktan indirdikten sonra bezeleye ve maydanozu katıp hafifçe harmanlayın.

*Hazırladığınız harç biraz ılıyınca milföy hamurların üstüne tepeleme paylaştırın ve  bohça gibi uçları birleştirin. Açılmamaları için kürdan ile tutturabilirsiniz.

*Böreklerin üzerine yumurta sürüp, susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.