3 Mayıs 2015 Pazar

Tuzlu kurabiye




Malzemeler:

2 adet yumurta;
3/ 4 su bardağı tere yağı;
1 su bardağı beyaz peynir;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri;
1 adet kabartma tozu;
1 tatlı kaşığı limon suyu;
2-3 su bardağı un.
Tane kimyon, kekik,  çörek otu... .

Hazırlanışı:





*Yumurtaları çırpın, bir miktar sürmek için ayırın.

*Oda sıcaklığında tereyağını yumurta ile karıştırıp çırpın.

*Rendelenmiş kaşar peynirin yarısını, beyaz peyniri, kabartma tozu ve limon suyunu ekleyin ve çırpıcı ile karıştırın .

*Azar azar unu ekleyin, çok yumuşak hamur elde edin.

*Tezgahın üzerine fırın kağıdını yayın, üzerinde hamurun yarısını yarım santim kalınlığında açın, dilediğiniz şekillere kesin.

*Sonra kurabiyeleri kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin.

*Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın.

*Tuzlu kurabiyelerin üzerine yumurta sürün, sonra kaşar rendesi ve baharatlar serpiştirin.

* 200 C derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Afiyet olsun.