6 Mayıs 2015 Çarşamba

Patatesli börek


Malzemeler:

2 adet yufka;
2-3 adet büyük boy patates;
1 adet büyük boy soğan;
Yarım su bardağı tere yağı;
Nane;
Tuz.
1 adet yumurta;
2-3 çorba kaşığı yoğurt.

Hazırlanışı:

*Patatesleri rendeleyip yıkayın ve sularını sıkın.

*Soğanı rondo ile kıyın, patates rendesine ekleyin.

*İç malzemesine tuz ve nane katın.

*Yufkaların her birine eritilmiş tere yağı sürün ve eşit miktarda iç harçtan serpiştirin.

*Sonra yufkaları karşılıklı  3 parmak genişliğinde  gevşek rulo şeklinde sarın ve fırın  kabına yerleştirin.

*Böreğin  üzerine tere yağı ve çırpılmış yumurta ve yoğurt ile sürün.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.