25 Mayıs 2015 Pazartesi

Ballı cevizli kurabiye



Malzemeler:

1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
3 + yarım su bardağı un;
3/ 4  su bardağı bal; 
1 su bardağı öğütülmüş ceviz;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil suyu;
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil;
1 tutam kara biber;
1 tutam tuz;
1 adet kabartma tozu.

Hazırlanışı:




*Önce yumurtayı, tere yağı ve balı homojen oluncaya kadar karıştırın.

*1 su bardağı ceviz ve tüm baharatları ekleyip, karıştırmaya devam edin.

*Unu yavaş yavaş ekleyip çok yumuşak hamur yoğurun.

*Hamur çok vıcık olursa biraz buzdolabında bekletin sertleşmesi için.

*Sonra hamurdan iki beze yapın. Her birini iki fırın kağıdı arasına koyup, merdane ile
açın.



*Üste kalan kağıdı kaldırın ve  kurabiyelerin arasında boşluk bırakarak dilediğiniz şekillere kesin.

*Aralarında kalan hamuru dikkatlice toplayın.

*Hazırladığınız kurabiyeleri alta kalan fırın kağıdı ile birlikte tepsiye yerleştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

*Arzu ederseniz  kurabiyeler soyunca benmari usulü eritilmiş çikolata ile kaplayabilirsiniz.  Bu sefer elimde beyaz ve sütlü çikolata olduğu için onları kullandın, fakat bitter ile daha lezzetli oluyorlar.

Afiyet olsun.