10 Nisan 2015 Cuma

Portakallı, cevizli bisküvi

Malzemeler:
1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
2 su bardağı un;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 adet portakalın kabuk rendesi;
1 tutam tuz.
Süslemek için 1 adet çikolata

Hazırlanışı:
*1 su bardağı tere yağı ve yarım su bardağı pudra şekeri güzelce çırpın, 1 adet yumurta sarısı ve 1 tutam tuz ekleyip bir miktar daha karıştırın.

*Sonra diğer malzemeleri ekleyin ve yumuşak hamur yoğurun.

*Hamurun yarısına dilerseniz kakao ekleyebilirsiniz.

*İki fırın kağıdın arasına koyduğunuz bir miktar hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın.



*Dilediğiniz şekilde kesin, fazlalıkları alın ve bisküvileri altındaki kağıt ile birlikte tepsiye yerleştirin.

*Üzerine yumurta akı sürün ve 180 C fırında pişirin, çok çabuk pişecekler dikkat edin yanmasınlar.




*Bisküvileri  soğutun, sonra benmari usulü eritilmiş çikolata ile süsleyin.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder