8 Nisan 2015 Çarşamba

Beyaz peynirli ıspanak böreği


Malzemeler:

2 adet yufka;
Bir demet ıspanak;
200- 250 gr. beyaz  peynir;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı tere  yağı.

Hazırlanışı:



*Peyniri ve yumurtayı karıştırın, ıspanakları doğrayın.

*Büyük  tepsiye  eritilmiş  tere  yağı  sürün ve  1 yufka yerleştirin,  fazlasını  tepsinin  dışında  bırakın.  Üzerine  tere yağı sürün, ıspanak ve peynir serpiştirin .

*Yufkanın dışarıda kalan kısımlarını  tepsiye alın, ikinci yufkayı tepsi büyüklünde kesin  ve ayırın  fazlalıkları böreğe döşeyin.

*Üzerine tekrar tere yağ, ıspanak ve peynir serpiştirin.

*Ayırdığınız yufka ile böreği  kapatın.

*Böreği kısık ateşte önce altını tavayı döndürerek  pişirin.



*Sonra çevirme tahtası ve ya  başka daha büyük boy tepsinin tersi  ile böreği çevirin,  çiğ taraf  alta kalacak şekilde.

 *Çevirmeden  önce böreğin biraz  soğumasını  bekleyin.

*Pişirme  esnasında  yandan tere  yağ parçacıkları koyabilirsiniz.  Yandan  dikkatlice  kontrol  ederek  yanmamasına dikkat  edin.

Afiyet olsun.