11 Nisan 2015 Cumartesi

Yayla çorbası



Malzemeler:
3/ 4 su bardağı pirinç;
1 adet yumurta;
1 su bardağı yoğurt;
2 çorba kaşığı Tere yağı;
Nane;
Pul biberi;
Tuz.

Hazırlanışı:
*Çorbayı hazırlamak için önce pirinci haşlayın.

*Hazır olan pirince sıcak su takviye edip  kısık ateşte kaynatmaya devam edin.

*1 adet yumurta ve 1 su bardağı yoğurdu güzelce çırpın  ve kaynayan çorbaya sürekli karıştırarak ekleyin.

*Çorbayı tuz ve nane ile lezzetlendirin, bir miktar daha kaynadıktan sonra ocaktan indirin.

*Tereyağını yakıp pul biberi ekleyin, sonra bir miktar kalacak şekilde çorbaya yedirin, kalanını üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder