1 Nisan 2015 Çarşamba

Karnıyarık


Malzemeler:

4-5 adet orta boy patlıcan;
200-250 gr. kıyma;
2 adet soğan;
3 diş sarımsak;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
2 adet domates;
1 adet sivri biber;
Kara biber;
Zeytinyağı;
Tuz.

Hazırlanışı:



*Patlıcanları alacalı soyup suda bekletin.

*Patlıcanların acı suyunu çıkardıktan sonra güzelce kurulayın ve çok az sıvı yağıda hafifçe kızartın. Çok pişmelerine gerek yok.

*Piyazlık doğranmış soğanları zeytinyağında yumuşayana kadar pişirin, sonra iri doğranmış sarımsakları ve kıymayı ekleyin.

*Kıyma rengini değiştirince yarım tatlı kaşığı biber salçası ekleyin, tuz ve kara biber ile lezzetlendirin. Biraz çevirdikten sonra ocaktan alın.

*Kızarmış patlıcanları  üstünden kaşık ile hafifçe cep oluşturun ve içine hazırladığınız harçtan koyun.


*Patlıcanları fırın tepsisine dizin, üzerine  dilimlenmiş domates ve biber yerleştirin.

*Yemeyin üzerine  bir bardak sıcak su gezdirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin  10-15 dakika pişirin.

Afiyet olsun.