31 Mart 2015 Salı

Paskalya çöreği


Malzemeler:
1 kg. un;
300gr.  şeker;
200gr.  tere yağı;
250ml süt;
Ceviz büyüklüğünde yaş maya;
6 adet yumurta;
1 paket vanilya;
Mahlep;
Portakal kabuğu;
Ceviz, fındık ve ya badem.

Hazırlanışı:

*Ilık sütte eritilmiş mayayı bir miktar un ve tuzu karıştırıp,  kabarması için  bekleyin.

* Bu karışım mayalandıktan sonra biraz daha un ve ılık süt katıp  karıştırın.   Tekrar kabarmasını bekleyin.

*Isıtılmış kaba unu eleyin,  şeker ile çırpılmış  yumurtaları, vanilyayı  katın  ve  karıştırın.  Mayalanmış karışımı katıp güzelce yoğurun.
 
 *Elinizi  eritilmiş  tere yağına  batırarak  hamuru yoğurun, son aşamada  mahlebi  ve  portakal  kabuklarını da ekleyin.



*Hazırladığınız  hamurdan  iki tane paskalya çöreği yapmak için altı eşit  beze yapın.  Tezgahın  üzerinde  bezeleri  uzatın ve  belik  şeklinde  örün.

* Paskalya çöreklerini yağlı kağıt serilmiş  fırın  tepsisine  yerleştirin,  üzerlerini  bez  ile  örtüp kabarmaları için bekletin.

*1 çorba kaşığı sıvı yağı ve yumurta sarısını çırpın,  çöreklerin  üzerine sürün,  dövülmüş ceviz  serpiştirin.

Orta  derece  ısıda  (180 C)  yavaş  yavaş  pişirin,  en az 1 saat.

Afiyet olsun.