20 Nisan 2015 Pazartesi

Çiriş otlu (sarı zambak) peynirli börek


Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı süt;
4 su bardağı un;
1 paket kabartma tozu;
Yarım tatlı kaşığı sirke;
Tuz.
İç malzemesi:
Yarım kilo çiriş otu;
5-6 adet yeşil soğan;
1 su bardağı beyaz peynir;
Kara biber;
Pul biber;
Yarım su bardağı tereyağı. 






   
  
Hazırlanışı:


  
*Hamuru hazırlamak için yumurtaları çırpın bir miktar böreklerin üzerine sürmek için  ayırın, kalanını unun ortasına dökün.

*Kabartma tozu, tuz ve sirkeyi ekleyin, sütü azar azar dökerek yufka hamurunu yoğurun.

* Hamuru dinlenmeye bırakın, ve iç malzemeyi hazırlayın.

*Çok az zeytinyağında otları ve soğanı sote edin, baharatlar ile lezzetlendirin.

*Hamurdan bezeler koparıp yufkaları açın ve biraz kurumalarını bekleyin.

*Sonra yufkalara eritilmiş tereyağı sürün, iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarın.

*Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine yerleştirin, üzerine tereyağı ve yumurta sürün.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.