17 Nisan 2015 Cuma

Çilekli tart


Malzemeler:
Hamur için:
1 adet yumurta;
3/ 4 su bardağı  tere yağı;
1/ 2 su bardağı şeker;
1 – 1,5  su bardağı un;
1 su bardağı ince öğütülmüş fındık;
Bir  tutam tuz.

Krem için:
1 adet yumurta;
1/ 2lt. süt;
1/ 2 su bardağı şeker;
1/ 2 paket vanilya;
2 çorba kaşığı un;
 1 çorba kaşığı tere yağ ve ya kaymak.

Süslemek için:
Yarım kilo çilek;
Çilekli  sos.

Hazırlanışı:


*Tere yağ ve pudra şekeri güzelce çırpın,  sonra yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

*Tuzu, öğütülmüş fındıkları ve azar azar unu ekleyin.  

*Elde etiğiniz yumuşak hamuru tart kalıbına yayın.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin  ve soğumasını bekleyin.

*Tartın kremasını hazırlamak için 1 adet yumurta yarım bardak şeker ile çırpın, 2 çorba kaşığı un ve vanilya ekleyin. Bir miktar süt ile karışımı sulandırın.

*Sonra kaynayan süte devamlı karıştırarak ekleyin.



*Krema hazır olunca 1 çorba kaşığı tere yağı ekleyin, ve tamamen soğumasını bekleyin,  sonra bir miktar mikser ile karıştırın.

*Kremayı tartın üzerine  yaydırın.

*Çilekleri dilediğiniz şekilde tartın üzerine dizin.

*En üstüne çilekli  sos ve ya dilerseniz çilekli jöle kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.