24 Mart 2015 Salı

Zeytinyağlı semiz otu



Malzemeler:

1 demet semiz otu;
1 adet soğan;
1 adet havuç;
3 diş sarımsak;
2-3 çorba kaşığı pirinç;
5-6 adet kiraz domates;
Bir tutam dere otu;
Limon;
Tuz,
Zeytinyağı.

Hazırlanışı:

*Semiz otunu güzelce yıkadıktan sonra yaprakları kopartın,  sap kısımlarını  iri doğrayın.

*Zeytinyağında  piyazlık doğranmış soğanı sote edin, sonra sarımsakları ve semiz otu sapları ekleyin. Bir iki defa çevirdikten  sonra pirinci ve bir bardak sıcak su katıp pişirmeye devam edin.

*Yemeyin suyu bir miktar azalınca semiz otu yaprakları ve rendelenmiş havucu ekleyin.

*Ayrı  tavada ikiye kesilmiş kiraz domateslerini çok az yağıda bir miktar sote edin.

*Pirinçler pişince yemeyin altını kapatın, ince kıyılmış dere otu ve sotelenmiş domatesleri ekleyin.

*Yemeyin üzerine limon sıkın.

Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder