18 Mart 2015 Çarşamba

Pazılı sebze sote




Malzemeler:

Yarım demet pazı;
1 adet orta boy soğan;
2-3 diş sarımsak;
1 adet büyük boy taze kırmızı biber ve ya 2 adet közlenmiş kırmızı biber;
1 adet havuç;
Limon rendesi ve biraz limon suyu.
Kara biber;
Zeytin yağı;
Tuz.

Hazırlanışı:




*Havucu kibrit çöpü şeklinde kesin ve zeytin yağında sote edin,  sonra şerit şeklinde  kesilmiş kırmızı biberi  ve mantarı ekleyin,  biraz çevirdikten sonra yağı süzdürerek  sebzeleri tabağa alın.

*Aynı yağıda piyazlık doğranmış soğanı sote edin, yumuşayınca sarımsağı ve pazıyı ekleyin. Tuz katın, üzerini kapatıp pişirmeye devam edin.

*Pazı yumuşayınca önceden pişirdiğiniz diğer sebzeleri ekleyin, ocaktan indirin.

*Limon rendesi, limon suyu ve biraz kara biber serpiştirin.

*Yoğurt ile servis edin.

Afiyet olsun.