12 Mart 2015 Perşembe

Armut tatlısı


Malzemeler:

4-5 adet armut;
1 su bardağı şeker;
1-2 adet tarçın çubuğu;
1 tatlı kaşığı karanfil;
1 adet çikolata;
3-4 çorba kaşığı krema;
 konyak.

Hazırlanışı:




*Armutlar dik durmaları için alt kısımlarını kesin, sonra ince bıçak yardımı ile çekirdek kısımlarını oyun.

*Meyvelerin  oyulmuş kısımlarına bir 1 çay kaşığı konyak ve şeker ile doldurun, her birini sap kısmı alta kalacak şekilde bardaklara koyun ve böyle 1 saat bekletin.

*Armutların  bıraktığı suyu pişireceğiniz kaba dökün, sonra meyvelerin kabuklarını soyun ve altı dar olan pişirme kabına dik duracak şekilde dizin.

*Meyvelerin üzerine 1 su bardağı şeker, 2 su bardağı su dökün, tarçın çubukları ve karanfil ekleyin ve kısık ateşte pişirin.

*Armutları  piştikten sonra soğutun ve üzerine çikolata sosu dökerek servis edin.

*Sosu hazırlamak için  çikolatayı benmari usulü eritin sonra krema ekleyip karıştırın.

Afiyet olsun.