Malzemeler:
4-5 adet armut;
1 su bardağı şeker;
1 su bardağı şeker;
1-2 adet tarçın çubuğu;
1 tatlı kaşığı karanfil;
1 adet çikolata;
3-4 çorba kaşığı krema;
konyak.
Hazırlanışı:
*Armutlar dik durmaları için alt kısımlarını kesin, sonra ince
bıçak yardımı ile çekirdek kısımlarını oyun.
*Meyvelerin oyulmuş
kısımlarına bir 1 çay kaşığı konyak ve şeker ile doldurun, her birini sap kısmı
alta kalacak şekilde bardaklara koyun ve böyle 1 saat bekletin.
*Armutların bıraktığı
suyu pişireceğiniz kaba dökün, sonra meyvelerin kabuklarını soyun ve altı dar
olan pişirme kabına dik duracak şekilde dizin.
*Meyvelerin üzerine 1 su bardağı şeker, 2 su bardağı su dökün,
tarçın çubukları ve karanfil ekleyin ve kısık ateşte pişirin.
*Armutları piştikten
sonra soğutun ve üzerine çikolata sosu dökerek servis edin.
*Sosu hazırlamak için
çikolatayı benmari usulü eritin sonra krema ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder