Malzemeler:
250-300 gr. kuru erik;
1 su bardağı pirinç;
1 adet soğan;
Yarım tatlı kaşığı sumak;
1 çay kaşığı kara biber;
1 çay kaşığı kırmızı biber;
Çam fıstığı;
1 çay kaşığı kuru nane;
1 çay kaşığı tarçın;
Bir tutam dere otu;
Bir tutam maydanoz;
Tuz;
Zeytinyağ.
Hazırlanışı:
*Eriklerin üzerine sıcak su döküp yumuşamaları için bekletin.
*Rondoda kıyılmış soğanı yumuşayana kadar zeytin yağında sote
edin, sonra diğer malzemeleri teker teker ekleyin, karıştırarak bir miktar daha
pişirin.
*İç harcı biraz soyuncaya kadar eriklerin suyunu dökün ve
süzdürün.
*Erik dolmaların üzerine sıcak su dökün ve kısık ateşte
pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder