10 Mart 2015 Salı

Kuru erik dolması


Malzemeler:
250-300 gr. kuru erik;
1 su bardağı pirinç;
1 adet soğan;
Yarım tatlı kaşığı sumak;
1 çay kaşığı kara biber;
1 çay kaşığı kırmızı biber;
Çam fıstığı;
1 çay kaşığı kuru nane;
1 çay kaşığı tarçın;
Bir tutam dere otu;
Bir tutam maydanoz;
Tuz;
Zeytinyağ.

Hazırlanışı:
*Eriklerin üzerine sıcak su döküp yumuşamaları için bekletin.



*Rondoda kıyılmış soğanı yumuşayana kadar zeytin yağında sote edin, sonra diğer malzemeleri teker teker ekleyin, karıştırarak bir miktar daha pişirin.


*Ocaktan aldıktan sonra kıyılmış yeşillikleri ekleyin.



*İç harcı biraz soyuncaya kadar eriklerin suyunu dökün ve süzdürün.

*Erikleri elinizle biraz yaydırın ve harç ile doldurun.




*Erik dolmaların üzerine sıcak su dökün ve kısık ateşte pişirin.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder