28 Şubat 2015 Cumartesi

Zeytinyağlı enginar


Malzemeler:

4-5 adet enginar;
1 adet havuç;
1 adet soğan;
1 adet patates;
1 su bardağı bezelye;
3-4 sap dere otu.
Zeytin yağ ve tuz.




Hazırlanışı:




*Zeytin yağında ince doğranmış  soğanları sote edin, küçük küplere kesilmiş   patatesleri ve havuçları ekleyip  karıştırmaya  devam  edin.

*Patateslerin  pişmeye  yakın zamanda ocağı kapatın,  1 su bardağı  bezelyeyi  ekleyin.

*Enginarların  üstüne sote etiğiniz sebzeleri  paylaştırın  2-3 sap dere otu bütün olarak koyun.

*Enginarların  seviyesine  kadar sıcak su katın ve kısık  ateşte  pişirin.

Afiyet olsun.