Malzemeler:
12-15 adet
portakal;
1 kg. şeker;
4-5 bardak
su.
Hazırlanışı:
*Portakalların suyunu sıkın.
*Kabukların
beyaz kısımlarını kesin ve tencereye yerleştirin.
*Portakal
kabukların acısı çıkması için üç kez suyunu değiştirerek kaynatın.
*Sonra kabukları
ince küçük şeritlere kesin.
*Kıyılmış
kabukların üzerine portakal suyunu,
şekeri ve suyu ekleyin.
*10-15
dakika kaynattıktan sonra delikli kaşık ile kabukları alın, suyu kıvam alıncaya
kadar kaynatın.
*Kabukları
tekrar tencereye alın 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.
*Biraz
ılıtıp reçeli kavanozlara paylaştırın.
*Kapaklarını
sıkıp 3-4 dakika sterilize edin.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder