1 Mart 2015 Pazar

Portakal reçeli


Malzemeler:

12-15 adet portakal;
1 kg. şeker;
4-5 bardak su.

Hazırlanışı:

*Portakalların  suyunu sıkın.


*Kabukların beyaz kısımlarını kesin ve tencereye yerleştirin.

*Portakal kabukların acısı çıkması için üç kez suyunu değiştirerek kaynatın.

*Sonra kabukları ince küçük şeritlere kesin.



*Kıyılmış kabukların üzerine portakal  suyunu, şekeri ve suyu ekleyin.

*10-15 dakika kaynattıktan sonra delikli kaşık ile kabukları alın, suyu kıvam alıncaya kadar kaynatın.

*Kabukları tekrar tencereye alın 2-3 dakika daha kaynatıp ocağı kapatın.

*Biraz ılıtıp reçeli kavanozlara paylaştırın.

*Kapaklarını sıkıp 3-4 dakika sterilize edin.

Afiyet olsun.