25 Şubat 2015 Çarşamba

Tahinli, haşhaşlı cevizli çörek


Malzemeler:

1 su bardağı süt;
1 bardak su;
Ceviz büyüklüğünde maya;
Un;
Tuz;
Tahin;
1 adet yumurta;
1-2 tatlı kaşığı haşhaş;
1 kase dövülmüş ceviz.

Hazırlanışı:

*Mayayı 1 su bardağı ılık süt ile eritin, yumurtayı çırpın.

*Yarım kilo unun ortasına tuz, çırpılmış yumurtanın yarısını ve eritilmiş mayayı dökün.

*Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun.

*Kabın üstünü kapatıp hamurun kabarması için bekletin.

*Kabarmış hamuru beş bezeye bölün.

*Streç filmi yayılmış tezgahın üzerinde bezeleri teker teker yağlanmış ellerinizle  açın, tahin sürün, haşhaş ve ceviz serpiştirin.



* Bezeleri üst üste koyarak her birine aynısını uygulayın. Sonra kalın rulo yapın.

*Ruloyu iki tarafından bükerek uzatın, üç eşit boy kesin sonra her boya uzunlamasına  bıçak ile derin çizik yapın.

*Üç parçayı belik örün, fırın kabına yerleştirin.

*Hamur kabarması için tekrar bekletin.


*Üzerine yumurta sürüp 200 C fırında pişirin.

Afiyet olsun.