Malzemeler:
1 su bardağı süt;
1 bardak su;
Ceviz büyüklüğünde maya;
Un;
Tuz;
Tahin;
1 adet yumurta;
1-2 tatlı kaşığı haşhaş;
1 kase dövülmüş ceviz.
Hazırlanışı:
*Mayayı 1
su bardağı ılık süt ile eritin, yumurtayı çırpın.
*Yarım kilo unun ortasına tuz, çırpılmış yumurtanın yarısını
ve eritilmiş mayayı dökün.
*Yavaş yavaş su ekleyerek hamuru yoğurun.
*Kabın üstünü kapatıp hamurun kabarması için bekletin.
*Kabarmış hamuru beş bezeye bölün.
*Streç filmi yayılmış tezgahın üzerinde bezeleri teker teker
yağlanmış ellerinizle açın, tahin sürün,
haşhaş ve ceviz serpiştirin.
* Bezeleri üst üste koyarak her birine aynısını uygulayın.
Sonra kalın rulo yapın.
*Ruloyu iki tarafından bükerek uzatın, üç eşit boy kesin sonra
her boya uzunlamasına bıçak ile derin
çizik yapın.
*Üç parçayı belik örün, fırın kabına yerleştirin.
*Hamur kabarması için tekrar bekletin.
*Üzerine yumurta sürüp 200 C fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder