Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
3/ 4 su bardağı pudra şeker;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu;
2 su bardağı un;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 tutam tuz;
1 tatlı kaşığı mahlep.
Kuru kayısı, üzüm ve yaban mersini.
1 adet beyaz çikolata.
Hazırlanışı:
*Şekeri ve tere yağını güzelce çırpın sonra yumurtayı ekleyip
bir miktar daha çırpın.
*Kuru meyveler hariç tüm malzemeleri ekleyin ve avucunuzla
hafifçe vurarak hamuru yoğurun. Şekerli yağlı hamur olduğundan dolayı sert
bastırırsanız hamur elinize yapışır. Böyle olursa hamuru
biraz buzdolabına koyun.
*Hamur yumuşak olması gerekir, dolayısı ile gereğinden fazla un ile müdahale etmeyin.
*Hamurdan minik toplar kopartıp fırın tepsisine dizin.
*Bir miktarını kayısı dolgulu yapmak üzere hamur toplarını avucunuzda yaslayın, şerit şeklinde
kesilmiş kayısı yerleştirip kurabiyelere dilediğiniz gibi şekil verin.
*Aynı şekilde bir miktar yaban mersinli ve bir miktar kuru
üzümlü kurabiye hazırlayın.
*Kurabiyeler çok hafif pembeleşinceye kadar 160 C fırında
pişirin.
*Kurabiyelerin üzerine eritilmiş beyaz çikolata gezdirip pudra şeker
serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder