24 Şubat 2015 Salı

Kuru meyve dolgulu mahlepli kurabiye



Malzemeler:

1 su bardağı tereyağı;
3/ 4  su bardağı pudra şeker;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu;
2 su bardağı un;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 tutam tuz;
1 tatlı kaşığı mahlep.
Kuru kayısı, üzüm ve yaban mersini.
1 adet beyaz çikolata.

Hazırlanışı:

*Şekeri ve tere yağını güzelce çırpın sonra yumurtayı ekleyip bir miktar daha çırpın.



*Kuru meyveler hariç tüm malzemeleri ekleyin ve avucunuzla hafifçe vurarak hamuru yoğurun. Şekerli yağlı hamur olduğundan dolayı sert bastırırsanız  hamur elinize yapışır. Böyle olursa hamuru biraz buzdolabına koyun.





*Hamur yumuşak olması gerekir, dolayısı ile gereğinden  fazla un ile müdahale etmeyin.

*Hamurdan minik toplar kopartıp fırın tepsisine dizin. 

*Bir miktarını kayısı dolgulu yapmak üzere hamur toplarını avucunuzda yaslayın, şerit şeklinde kesilmiş kayısı yerleştirip kurabiyelere dilediğiniz gibi şekil verin.
 
*Aynı şekilde bir miktar yaban mersinli ve bir miktar kuru üzümlü kurabiye hazırlayın.

*Kurabiyeler çok hafif pembeleşinceye kadar 160 C fırında pişirin.

*Kurabiyelerin üzerine eritilmiş beyaz çikolata gezdirip pudra şeker serpiştirin.




Afiyet olsun.