16 Şubat 2015 Pazartesi

Beşamel soslu kıymalı ıspanak

:işPi

Malzemeler:

200-250 gr. kıyma;
1 demet ıspanak;
1 adet küçük boy soğan;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Pul biber;
Muskat;

Sos beşamel için:

2 çorba kaşığı un;
1 çorba kaşığı tereyağı;
Kara biber;
1 su bardağı süt;
Tuz;
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar.

Hazırlanışı:




*İnce doğranmış soğanı sote edin, sonra kıymayı, salçayı ve ıspanakları ekleyin.

*Baharatlar ile lezzetlen dirin.

*Ispanakları  çok fazla yumuşatmadan yemeyi fırın kabına aktarın  ve üzerine hazırladığınız beşamel sosunu gezdirin.




*En üstüne rendelenmiş kaşarı serpiştirdikten sonra  10-15 dakika fırınlayın.



Afiyet olsun.