13 Şubat 2015 Cuma

Rosto


Malzemeler:

500-600 gr. dana kıyma;
1 adet orta boy soğan;
1 adet yumurta;
1/ 2( yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar;
Kara biber;
Kimyon;
Muskat;
Pul  biberi;
Tuz;
1-2 çorba kaşığı tere yağı;

Üzerine sürmek için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı un;
2 çorba kaşığı galeta;

İç malzemesi:
2 adet haşlanmış  yumurta;
1 adet  haşlanmış havuç;
1 su bardağı bezelye.

Sos için malzeme:
4 adet  rondo da  kıyılmış orta boy domates;
1/ 2 (yarım)  su  bardağı  bezelye;
Tuz.

Hazırlanışı:



*Kıymaya tüm malzemeleri koyup güzelce yoğurun.

*Haşlanmış yumurtaları büyük küplere,  havucu ve kornişonu küçük küplere kesin.

*Streç  kağıdın  üzerine  kıymayı ince dörtgen  şekilde  yayın.  Üzerine küp şekilde kesilmiş yumurta havuç ve bezelyeyi yerleştirin. Streç  kağıdını kaldırarak sıkı rulo yapın.


*Hazırladığınız ruloyu unlayıp, ısıya dayanıklı kaba yerleştirin,  üzerine   çırpılmış  yumurta sürün. Her yerini eşit şekilde  galeta ile kaplayın.

*Rulonun etrafına  tere yağı parçaları koyup  önceden  ısıtılmış  fırında  pişirin.

*1 çorba  kaşığı  zeytin  yağında  rendelenmiş  domatesleri sote edip,  çiğ  kokusu   gidince  yarım su bardağı bezelyeyi  ilave  edin, kara biber ve tuz  ile  tatlandırın.
 
*Rulonun  üzerine  kaşar rendesi serpiştirin.



*Kaşarlar  eriyince fırından  çıkarın. Dilimleyip  bezelyeyi domates sosu ile servis  edin.


Afiyet olsun.