Malzemeler:
500-600 gr. dana kıyma;
1 adet orta boy soğan;
1 adet yumurta;
1/ 2( yarım) su bardağı rendelenmiş kaşar;
Kara biber;
Kimyon;
Muskat;
Pul biberi;
Tuz;
1-2 çorba kaşığı tere yağı;
Üzerine sürmek için:
1 yumurta
2 çorba kaşığı un;
2 çorba kaşığı galeta;
2 çorba kaşığı galeta;
İç
malzemesi:
2 adet haşlanmış yumurta;
1 adet haşlanmış havuç;
1 su bardağı bezelye.
Sos için
malzeme:
4 adet rondo da kıyılmış orta boy domates;
1/ 2 (yarım) su bardağı
bezelye;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Kıymaya tüm malzemeleri koyup güzelce yoğurun.
*Haşlanmış yumurtaları büyük küplere, havucu ve kornişonu küçük küplere kesin.
*Streç kağıdın üzerine
kıymayı ince dörtgen şekilde yayın.
Üzerine küp şekilde kesilmiş yumurta havuç ve bezelyeyi yerleştirin. Streç kağıdını kaldırarak sıkı rulo yapın.
*Hazırladığınız ruloyu unlayıp, ısıya dayanıklı kaba yerleştirin, üzerine çırpılmış
yumurta sürün. Her yerini eşit şekilde
galeta ile kaplayın.
*Rulonun etrafına tere yağı
parçaları koyup önceden ısıtılmış
fırında pişirin.
*1 çorba kaşığı zeytin
yağında rendelenmiş domatesleri sote edip, çiğ kokusu
gidince yarım su bardağı
bezelyeyi ilave edin, kara biber ve tuz ile
tatlandırın.
*Rulonun üzerine kaşar rendesi serpiştirin.
*Kaşarlar eriyince fırından çıkarın. Dilimleyip bezelyeyi domates sosu ile servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder