Malzemeler:
1 su bardağı bal;
1 su bardağı tere yağ;
1 adet yumurta;
1 su bardağı kıyılmış badem;
1 su bardağı mısır nişastası;
2 su bardağı un;
1 tutam tuz;
1 çorba kaşığı zencefil suyu;
1 adet vanilya;
1 adet kabartma tozu.
1 adet siyah çikolata;
1 adet beyaz çikolata.
Hazırlanışı:
*1 su bardağı bal ile 1 su bardağı tere yağını çırpın, 1 adet
yumurta ekleyerek karıştırmaya devam edin.
*Çikolatalar hariç kalan tüm malzemeleri ekleyip çok yumuşak
hamur elde edin.
*Tezgaha yayılan fırın kağıdın üzerine hamurun yarısını
yerleştirin.
*Tekrar fırın kağıdı ile kapatılan hamuru merdane ile ince
açın.
*Üsteki kağıdı alıp dilediğiniz şekillere kesin.
*Şekillerin dışında kalan hamurları temizleyin ve altındaki
kağıt ile birlikte usulca fırın tepsisine yerleştirin.
*Tüm hamuru bu şekilde kesin.
*Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 C derece fırında pişirin.
*Benmari usulü eritilen çikolatalar ile kurabiyeleri kaplayıp
süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder