21 Aralık 2014 Pazar

Zencefilli bademli ballı kurabiye



Malzemeler:
1 su bardağı bal;
1 su bardağı tere yağ;
1 adet yumurta;
1 su bardağı kıyılmış badem;
1 su bardağı mısır nişastası;
2 su bardağı un;
1 tutam tuz;
1 çorba kaşığı zencefil suyu;
1 adet vanilya;
1 adet kabartma tozu.
1 adet siyah çikolata;
1 adet beyaz çikolata.

Hazırlanışı:
*1 su bardağı bal ile 1 su bardağı tere yağını çırpın, 1 adet yumurta ekleyerek karıştırmaya devam edin.

*Çikolatalar hariç kalan tüm malzemeleri ekleyip çok yumuşak hamur elde edin.

*Tezgaha yayılan fırın kağıdın üzerine hamurun yarısını yerleştirin.

*Tekrar fırın kağıdı ile kapatılan hamuru merdane ile ince açın.

*Üsteki kağıdı alıp dilediğiniz şekillere kesin.



*Şekillerin dışında kalan hamurları temizleyin ve altındaki kağıt ile birlikte usulca fırın tepsisine yerleştirin.

*Tüm hamuru bu şekilde kesin.



*Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 C derece fırında pişirin.

*Benmari usulü eritilen çikolatalar ile kurabiyeleri kaplayıp süsleyin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder