Malzemeler:
100 gr. dana kıyma;
1 adet çok küçük soğan;
1 adet orta boy patates;
1 adet orta boy havuç;
Yarım su bardağı şehriye;
1 kahve kaşığı biber
salçası;
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı;
Tuz;
Kara biber;
2 çorba kaşığı un;
3 çorba kaşığı yoğurt;
Limon;
Bir tutam maydanoz.
Hazırlanışı:
*3 litrelik tencerede
zeytin yağı ile ince kıyılmış soğanı ve kıymayı kavurun. Rondo da kıyılmış havucu ve küçük küplere
kesilmiş patatesi ilave edin, sonra da biber salçasını.
*Biraz karıştırın
sıcak suyu koyup kaynatın, tuz ve
kara biber ile lezzetlen dirin.
*Patatesler
pişince şehriyeyi koyun beş dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
İnce kıyılmış maydanozu ve limon suyunu katın.
*2 çorba kaşığı unu kavurup
yoğurt ile karıştırın,
çorbanın suyundan bir miktar katıp boza
kıvamında terbiye hazırlayın.
Bu terbiyeyi yavaş yavaş
çorbaya yedirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder