20 Aralık 2014 Cumartesi

Cevizli tarçınlı bisküvi


Malzemeler:

1 adet yumurta;
1 su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz;
1 su bardağı mısır nişastası;
2 su bardağı un;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
Yarım çay kaşığı ince dövülmüş karanfil;
Bir tutam tuz.

Hazırlanışı:
*Oda sıcaklığında olan 1 su bardağı tereyağı ve 1 su bardağı pudra şekeri çırpın, sonra yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin.

*Kalan tüm malzemeleri katıp çok yumuşak hamur elde edin.

*Bisküvi hamurunu 20-30 dakika buzdolabında dinlendirin.

*Hamuru iki fırın kağıdın arasına yerleştirin ve merdane ince açın.



*Üst kağıdı alıp hamuru dilediğiniz şekilde kesin, ve alta kalan kağıt ile birlikte fırın tepsisine yerleştirin.




*Önceden ısıtılmış fırında 180 C pişirin.



*Bisküvileri dilerseniz ceviz ve çikolata ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.