Malzemeler:
2 adet yufka;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 kase haşlanmış pirinç;
1 kase beyaz peynir.
Hazırlanışı:
*Böreğin
harcını hazırlamak için peyniri haşlanmış pirinci ve 1 adet yumurtayı karıştırın.
*Yufkalara sürmek için 1 adet yumurta ve yarım bardak sütü
çırpın.
*Yufkaları tezgahın üzerine teker teker yayın ve her yerine
değecek şeklinde eritilmiş tere yağı ve
yumurtalı süt karışımından sürün.
*Sonra yufkaları 4 parmak genişliğinde şeritlere kesin.
*Her şeridin ucuna harçtan koyup üçgen şeklinde sarın.
*Her şeridin ucuna harçtan koyup üçgen şeklinde sarın.
*Böreklerin üzerine tekrar tere yağı ve yumurtalı süt
karışımından sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder