26 Aralık 2014 Cuma

Karnabahar krem çorbası


Malzemeler:

1 kase karnabahar;
1 adet havuç;
1 adet patates;
3-4 adet Brüksel lahanası;
1 adet arpacık soğan;
2-3 çorba kaşığı kaymak ve ya Mascarpone peyniri;
Kimyon;
Kara biber;
Pul biberi;
Limon;
Tuz.

Hazırlanışı:

*Sebzeleri 3-4  bardak suda haşlayın.

*Çorbayı tuz ve baharatlar ile lezzetlen dirin.


*Pişmiş sebzeleri blender ile pürüzsüz olana kadar çırpın.

*2-3 çorba kaşığı kaymak ve ya Mascarpone peyniri koyup hafifçe yedirin.

*Dilerseniz limon sıkın.

Afiyet olsun.
                     
   

                                                                                                                                                                                           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder