Malzemeler:
1 demet ıspanak;
50-100 gr. kıyma;
1 adet küçük boy soğan);
1 adet havuç;
Bir tutam taze nane;
1 çay kaşığı kuru
nane;
2 çorba kaşığı kaymak;
Tuz;
Kara biber;
Pul biber;
Zeytin yağı.
Terbiye için:
Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un;
Yarım su bardağı yoğurt.
Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un;
Yarım su bardağı yoğurt.
*Ispanakları ince ince ince doğrayın, soğanı ve
havucu rondoda kıyın.
*2- 3 çorba kaşığı zeytin yağında soğanı ve
havucu soteleyin, kıymayı da ekleyin.
*Kıyma pişince ıspanakları katın, üzerine sıcak
su döküp kaynatın.
*Çorbayı
nane, pul biberi, kara biber ve tuz ile lezzetlen dirin.
*Çorba pişince kaymağı katıp ocaktan alın, biraz soğuyunca terbiyeleyin.
*Çorba sulu olduysa kıvam vermek için 1-2 çorba
kaşığı unu kavurup yoğurt ile terbiyeyi hazırlayın. Kıvamlı ise yalnızca yoğurt
ile terbiyeleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder