7 Şubat 2017 Salı

Patatesli kroket





Malzemeler:
7-8  adet  patates;
2 adet  yumurta;
1 su bardağı beyaz peynir;
1-2 çorba kaşığ  un;
 Maydanoz, dere otu ve ya taze nane;
Kara  biber;
Pul biber;
Tuz.
Galeta  unu.

Hazırlanışı:
*Patatesleri  haşlayıp,  kabuklarını soyup, ezin.

*Patateslerin  üzerine  1 adet yumurta, 1 su bardağı peynir, 1 çorba kaşığı un, kara biber, pul biberi ve yeşillikleri koyup hafifçe yoğurun.

*Tezgaha streç filmi yayın ve üzerine patates hamurundan yaptığınız iki adet topu sosis kalınlığında uzatın.

*Dört parmak uzunluğunda parçalara kesin.




*Una bulanmış patates kroketleri önce çırpılmış yumurta sonra galeta ununa  batırıp,  kızgın  yağda  kızartın.



*Patates kroketleri yoğurt ile servis edebilirsiniz.


Afiyet olsun.