Malzemeler:
7-8 adet patates;
2 adet yumurta;
1 su bardağı beyaz peynir;
1-2 çorba kaşığ un;
Maydanoz, dere otu ve
ya taze nane;
Kara biber;
Pul biber;
Tuz.
Galeta unu.
Hazırlanışı:
*Patateslerin
üzerine 1 adet yumurta, 1 su
bardağı peynir, 1 çorba kaşığı un, kara biber, pul biberi ve yeşillikleri koyup
hafifçe yoğurun.
*Tezgaha streç filmi yayın ve üzerine patates hamurundan
yaptığınız iki adet topu sosis kalınlığında uzatın.
*Dört parmak uzunluğunda parçalara kesin.
*Una bulanmış patates kroketleri önce çırpılmış yumurta sonra
galeta ununa batırıp, kızgın yağda
kızartın.
*Patates kroketleri yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder