Malzemeler:
Lahana yaprakları;
300 gr. dana kıyma;
2-3 adet orta boy soğan;
1 1/2 su bardağı pirinç;
1 çay kaşığı biber salçası;
1 adet küçük domates;
1 çay kaşığı sumak;
1 çay kaşığı nane;
1/2 çay kaşığı pul biber;
1/2 çay kaşığı kara biber;
Yarım demet maydanoz;
Zeytin yağı;
Tuz.
2-3 adet orta boy soğan;
1 1/2 su bardağı pirinç;
1 çay kaşığı biber salçası;
1 adet küçük domates;
1 çay kaşığı sumak;
1 çay kaşığı nane;
1/2 çay kaşığı pul biber;
1/2 çay kaşığı kara biber;
Yarım demet maydanoz;
Zeytin yağı;
Tuz.
Beşamel
sos malzemesi:
2-3 çorba
kaşığı un;
1 yumurta;
1 su bardağı yoğurt;
Kara biber;
Tuz;
1-2 adet limon:
1 yumurta;
1 su bardağı yoğurt;
Kara biber;
Tuz;
1-2 adet limon:
*Sonra yaprakların
damarlı kısımlarını keserek inceltin.
*Bol zeytinyağında doğranmış
soğanları sote edip, kıymayı ilave edin.
*Lahana yapraklarına kıymalı harçtan koyup büyük sarmalar sarın.
*Sarmaların seviyesine
kadar sıcak su dökün, kısık
ateşte pişirin.
*Beşamel sosu hazırlamak
için, unu tere yağında kavurun.
Su katıp boza kıvamına
inceltin. Çırpılmış yumurta ve
yoğurt karışımını yavaş
yavaş yedirin. Sosunuz
koyu olursa su ile
inceltin.
*Tuz, kara biber ve limon suyu ile tatlandırın.
Not:
Bu tarifi lahana turşusu ile de yapabilirsiniz şahane oluyor.
Sarmaları sarmadan önce turşu lahana yapraklarını yıkayın. Pişirirken biraz turşu kokusu yayılacak. Fakat sarmaları tattıktan sonra buna değdiğini göreceksiniz.
Bu tarifi lahana turşusu ile de yapabilirsiniz şahane oluyor.
Sarmaları sarmadan önce turşu lahana yapraklarını yıkayın. Pişirirken biraz turşu kokusu yayılacak. Fakat sarmaları tattıktan sonra buna değdiğini göreceksiniz.
Ekşili sosa gerek yok yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder