6 Kasım 2014 Perşembe

Pırasalı kıymalı börek



Hazırlanışı:
2 adet büyük boy pırasa;
200 gr. kıyma;
1 adet küçük boy soğan;
Karabiber;
Pul biber;
Yarım çay kaşığı biber salçası;
Zeytinyağı;
2 adet yufka;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
2 çorba kaşığı tereyağı.

Hazırlanışı:
*Pırasaları ve soğanı ince halkalara doğrayın ve zeytin yağında yumuşayana kadar pişirin.

*Kıymayı ekleyin, karabiber pul biber ve yarım çay kaşığı biber salçası ile lezzetlendirin.





*Yufkaları teker teker tezgahın üzerine yayın, tereyağı ve sütle çırpılmış yumurta sürün.

*Pırasa ve kıymalı harcı eşit şekilde yufkanın üzerine serpiştirin.

*Yufkaları dilediğiniz şekilde kesip sarabilirsiniz.



*Pırasa böreklerini fırın tepsisine dizin, üzerine fırça ile tereyağı ve sütlü yumurta karışımından sürün.





*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder