Hazırlanışı:
2 adet büyük boy pırasa;
200 gr. kıyma;
1 adet küçük boy soğan;
Karabiber;
Pul biber;
Yarım çay kaşığı biber salçası;
Zeytinyağı;
2 adet yufka;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı süt;
2 çorba kaşığı tereyağı.
Hazırlanışı:
*Pırasaları ve soğanı ince halkalara doğrayın ve zeytin yağında
yumuşayana kadar pişirin.
*Kıymayı ekleyin, karabiber pul biber ve yarım çay kaşığı
biber salçası ile lezzetlendirin.
*Yufkaları teker teker tezgahın üzerine yayın, tereyağı ve
sütle çırpılmış yumurta sürün.
*Pırasa ve kıymalı harcı eşit şekilde yufkanın üzerine
serpiştirin.
*Pırasa böreklerini fırın tepsisine dizin, üzerine fırça ile
tereyağı ve sütlü yumurta karışımından sürün.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder