Malzemeler:
500 gr. dana eti;
1 büyük kase arpacık soğan;
1 baş sarımsak;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
2 çorba kaşığı domates konservesi;
Kara biber;
2 adet defne yaprağı;
5-6 adet yenibahar tanesi;
5-6 adet yenibahar tanesi;
1-2 çorba kaşığı tere yağı;
Tuz.
Yarım su bardağı beyaz şarap (arzu ederseniz).
*İri kuşbaşı doğranmış etleri tere yağında soteleyin, arpacık
soğanları da ekleyin.
*Etleri biraz çevirdikten sonra sarımsakları, biber salçası ve
domates konservesini ekleyin.
* 2 bardak sıcak su koyup yemeyi çok kısık ateşte pişirin.
* Tuz, kara biber ve defne yaprağı ile yemeyi lezzetlendirin.
*Arzu ederseniz yemeyin hazır olmasına az kala yarım su bardağı şarap katın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder