16 Kasım 2014 Pazar

Papaz yahnisi




Malzemeler:

500 gr. dana eti;
1 büyük kase arpacık soğan;
1 baş sarımsak;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
2 çorba kaşığı domates konservesi;
Kara biber;
2 adet defne yaprağı;
5-6 adet yenibahar tanesi;
1-2 çorba kaşığı tere yağı;
Tuz.
Yarım su bardağı beyaz şarap (arzu ederseniz).

Hazırlanışı:

*İri kuşbaşı doğranmış etleri tere yağında soteleyin, arpacık soğanları da ekleyin.

*Etleri biraz çevirdikten sonra sarımsakları, biber salçası ve domates konservesini ekleyin.

* 2 bardak sıcak su koyup yemeyi çok kısık ateşte pişirin.

* Tuz, kara biber ve defne yaprağı ile yemeyi lezzetlendirin.

*Arzu ederseniz yemeyin hazır olmasına az kala  yarım su bardağı şarap katın.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder