9 Kasım 2014 Pazar

Çikolatalı pasta



Malzemeler:
Pandispanya için:

4 yumurta;
1 su bardağı şeker;
1 su bardağı un;
1 çorba kaşığı kakao;
1 adet portakalın kabuğu;

Krema için:

250 -300 gr. siyah çikolata;
2 paket süt kreması.

Hazırlanışı:
*4 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri 15 dakika mikser ile çırpın.

*Yumurtalar katılaşınca un, kakao ve portakal kabuğu ekleyin ve kaşık ile yavaşça yedirin.

*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.

*Pandispanya pişince soğumasını bekleyin.

*Kremayı hazırlamak için 2 kutu süt kremasını çırpın ve benmari usulü erittiğiniz çikolataları ekleyin, homojen oluncaya kadar karıştırın.

*Hazırladığınız krema biraz sıklaşması için buzdolabında bekletin.

*Pandispanyayı iki eşit tabana kesin.


*Birinci tabanın üzerine krema sürün ve  dövülmüş ceviz serpiştirin. Üzerine ikinci tabanı yerleştirin ve dilediğiniz şekilde süsleyin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder