Malzemeler:
1 kase barbunya (kuru ise haşlanmış);
1 adet soğan;
1-2 adet patates;
1 adet büyük boy sivri biber;
2-3 diş sarımsak;
3-4 adet küçük boy domates;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
Pul biber;
Maydanoz;
Limon;
Bir tutam şeker;
Tuz.
1 adet soğan;
1-2 adet patates;
1 adet büyük boy sivri biber;
2-3 diş sarımsak;
3-4 adet küçük boy domates;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
Pul biber;
Maydanoz;
Limon;
Bir tutam şeker;
Tuz.
*Barbunya kuru ise önceden haşlayın. Taze ise zeytin yağında
biraz su katarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
*İnce doğranmış soğanı sote edin, küp şeklinde kesilmiş patatesleri ekleyin.
*Biraz çevirdikten sonra ince doğranmış biberi, havucu ve sarımsakları katın.
*Bir iki kere çevirip biber salçasını ve rendelenmiş domatesleri katın.
*En sonunda barbunyayı ekleyin, dikkatli karıştırın.
*Bir iki kere çevirip biber salçasını ve rendelenmiş domatesleri katın.
*En sonunda barbunyayı ekleyin, dikkatli karıştırın.
*Yarım bardak su katıp çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.
*Tuz bir tutam şeker ve pul biberi ile lezzetlen dirin.
*Tuz bir tutam şeker ve pul biberi ile lezzetlen dirin.
*Yemek pişince ocaktan alın kıyılmış maydanoz serpiştirin ve limon sıkın.
*Ben üzerine biraz soğuk sıkma zeytinyağı gezdiriyorum.
*Ben üzerine biraz soğuk sıkma zeytinyağı gezdiriyorum.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder