2 Ekim 2014 Perşembe

Zeytinyağlı barbunya



Malzemeler:
1 kase barbunya (kuru ise haşlanmış);
1 adet soğan;
1-2 adet patates;
1 adet büyük boy sivri biber;
2-3 diş sarımsak;
3-4 adet küçük boy domates;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
Pul biber;
Maydanoz;
Limon;
Bir tutam şeker;
Tuz.
Hazırlanışı:




*Barbunya kuru ise önceden haşlayın. Taze ise zeytin yağında biraz su katarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
*İnce doğranmış soğanı sote edin, küp şeklinde kesilmiş patatesleri ekleyin.
*Biraz çevirdikten sonra ince doğranmış biberi, havucu ve sarımsakları katın.

*Bir iki kere çevirip biber salçasını ve rendelenmiş domatesleri katın.

*En sonunda barbunyayı ekleyin, dikkatli karıştırın.



*Yarım bardak su katıp çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.

*Tuz bir tutam şeker ve pul biberi ile lezzetlen dirin.
*Yemek pişince ocaktan alın kıyılmış maydanoz serpiştirin ve limon sıkın.




*Ben üzerine biraz soğuk sıkma zeytinyağı gezdiriyorum.
Afiyet olsun.