Malzemeler:
1 baş lahana;
1 baş karnabahar;
Yarım kilo havuç;
Yarım kilo havuç;
Yarım kilo kırmızı biber;
1 adet kereviz yaprak kısmı ile;
1 demet maydanoz;
1 litre sirke;
1 su bardağı zeytinyağı;
Yarım su bardağı şeker;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Tüm sebzeleri doğrayın ve harmanlayın.
*Sirke, zeytinyağı tuz ve şekeri kaynatın.
*Hazırladığınız marinayı sıcak sıcak sebzelerin üzerine dökün,
kapak ile kapatıp 1 saat bekletin.
*Kıyılmış sebzeleri ve bıraktıkları suyu kavanozlara
paylaştırın, her kavanoza 1 çorba kaşığı sirke ekleyin.
*Kavanozların kapaklarını güzelce sıkın ve sıcak su dolu tencereye koyup 3-4 dakika
kaynatın.
*Sebzeler kıtır olması için kaynama süresine dikkat edin, en fazla 4-5 dakika.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder