21 Ekim 2014 Salı

Sütlaç



Malzemeler:

1 lt. süt;
1 su bardağı pirinç;
1 su bardağı şeker;
1 adet yumurta;
2 çorba kaşığı pirinç unu;
1 çorba kaşığı tereyağı;
1 adet vanilya;
Tarçın.

Hazırlanışı:



*1 su bardağı pirinci 3-4 bardak su ile haşlayın.

*Sütten  bir bardak ayırın kalanını pişmiş pirince ekleyin ve birlikte kaynatın.

*1 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri güzelce çırpın, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 bardak süt ve vanilyayı ekleyin.

*Kabaran süte hazırladığınız karışımı yavaş yavaş yedirin ve koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.

*Sütlaç hazır olunca 1 kaşık tereyağı ekleyin hafifçe yedirin ve kaselere dökün.

*Arzu ederseniz  sütlacı biraz fırınlayın.



*Kaseler soğuyunca üzerine tarçın serpiştirin.

Afiyet olsun.