Malzemeler:
200 gr. mısır unu;
3-4 bardak su;
Yarım su bardağı tereyağı;
10 -12 adet kiraz domates;
10 -12 adet kiraz domates;
2 adet yeşil soğan;
Fesleğen;
Hazırlanışı:
*3 bardak suyu tuz katarak
kaynatın.
*1 bardak su ile mısır ununu boza
kıvamına getirin ve kaynayan suya yavaş yavaş dökün.
*Polentayı sürekli karıştırarak
pişirin.
*Tere yağını eritip pul biberini
ekleyin.
*Kiraz domatesleri ikiye kesip
bir miktar zeytin yağında çevirin.
*Tere yağın yarısını polentaya
yedirin.
*Polenta hazır olunca yayvan bir
kaba boşaltın, üzerine kiraz domateslerini dizin, ince kıyılmış yeşil soğanları
ve fesleğeni serpiştirin. En sonunda kalan tere yağını gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder