15 Ekim 2014 Çarşamba

Belçika muhallebisi



Malzemeler:
Muhallebi için:
750 ml süt;
2 kahve fincanı un;
3 kahve fincanı şeker;
75 gr. tereyağı.
Sos için:
1 yumurta sarısı;
2 çorba kaşığı şeker;
2 çorba kaşığı kakao;
1 1/ 2 su bardağı süt;
1 su bardağı ceviz.
Hazırlanışı:


*Sütü pişirin.  Ilık süt ile unu ve şekeri  karıştırın , pürüzsüz hale gelince pişen süte yavaş yavaş yedirin.
*Sürekli karıştırarak pişirin.
*Hazırladığınız muhallebiye tereyağı ekleyin ve soğumasını bekleyin.
*Tamamen soğumuş muhallebiyi 15 dakika mikser ile çırpın.
*Kaselerin  3/2 dolacak şekilde  muhallebiyi paylaştırın.
*Sosu hazırlamak için önce  1 + 1/2  su bardağı sütü  ve 1 su bardağı cevizi kaynatın.
*1 yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı şekeri güzelce çırpın,  2 çorba kaşığı kakao ekleyip kaynayan cevizli süte yedirin.
*Sosu biraz soğuttuktan sonra muhallebinin üzerine paylaştırın.
Afiyet olsun.