Malzemeler:
Muhallebi için:
750 ml süt;
2 kahve fincanı un;
3 kahve fincanı şeker;
75 gr. tereyağı.
Sos için:
1 yumurta sarısı;
2 çorba kaşığı şeker;
2 çorba kaşığı kakao;
1 1/ 2 su bardağı süt;
1 su bardağı ceviz.
Hazırlanışı:
*Sütü pişirin. Ilık süt
ile unu ve şekeri karıştırın , pürüzsüz
hale gelince pişen süte yavaş yavaş yedirin.
*Sürekli karıştırarak pişirin.
*Hazırladığınız muhallebiye tereyağı ekleyin ve soğumasını
bekleyin.
*Tamamen soğumuş muhallebiyi 15 dakika mikser ile çırpın.
*Kaselerin 3/2 dolacak
şekilde muhallebiyi paylaştırın.
*Sosu hazırlamak için önce 1 + 1/2 su bardağı sütü ve 1 su bardağı cevizi
kaynatın.
*1 yumurta sarısı ve 2 çorba kaşığı şekeri güzelce çırpın, 2 çorba kaşığı kakao ekleyip kaynayan cevizli
süte yedirin.
*Sosu biraz soğuttuktan sonra muhallebinin üzerine
paylaştırın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder