Malzemeler:
2 adet yufka;
1 demet ıspanak;
1 büyük kase ekşimik ve ya beyaz peynir;
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı süt;
Hazırlanışı:
*Ben ekşimiği kendim hazırladım. Bunun için ekşimiş yoğurtlarımı
tencereye boşaltım, biraz tuz koyarak kaynattım. Ekşimik yumuşacık olması için
çok fazla kaynatmadım. Sonra sık süzgeç ile süzdüm.
*Doğranmış ıspanakları biraz yumuşayana kadar ocakta çevirin.
*Yufkaları teker teker yayın üzerine eritilmiş tereyağı ve
yumurtalı sütlü karışımından sürün. Üzerine ıspanak ve ekşimik döşeyin.
*Yufkadan karşılıklı iki rulo yapın, ikiye keserek tepsiye
yerleştirin.
*Böreğin üzerine de tereyağı ve yumurtalı sütlü karışımından
sürün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder