3 Eylül 2014 Çarşamba

Lütenitsa

                     

Malzemeler:
10 kg. kapya biberi;
4 kg. domates;
2 kg. havuç;
2 kg. patlıcan;
Kara biber;
Pul biberi;
500 -750 ml Sıvıyağı (tercihim zeytinyağı).
Tuz.
Hazırlanışı:





*Domatesleri rendeleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
*Havuçları haşlayın.
*Biberleri ve patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun biberlerin çekirdekleri kalmamasına dikkat edin.
*Haşlanmış havuçları, biberleri ve patlıcanları kıyma makinesinden geçirin.
*Yayvan büyük bir kabın içinde domates püresini ve kıyılmış sebzeleri harmanlayın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
*Yağı azar azar yedirerek ekleyin. Baharatları da koyun.
*Dibi tutmaması için pişirme süresince ahşap kaşık ile sürekli karıştırın.
*Lütenitsanın hazır olduğunu anlamak için karıştırırken kaşığın açtığı yarık kapanmaması gerek - pişirme süresi yaklaşık 1.5 saat.
*Lütenitsayı  pişirdikten sonra küçük kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkın.
*Kavanozları 10 dakika kaynatın. Su kaynamaya başladıktan sonra kaynama süresini takip edin.

Afiyet olsun.