10 kg. kapya biberi;
4 kg. domates;
2 kg. havuç;
2 kg. patlıcan;
Kara biber;
Pul biberi;
500 -750 ml Sıvıyağı (tercihim zeytinyağı).
Tuz.
4 kg. domates;
2 kg. havuç;
2 kg. patlıcan;
Kara biber;
Pul biberi;
500 -750 ml Sıvıyağı (tercihim zeytinyağı).
Tuz.
Hazırlanışı:
*Domatesleri rendeleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın.
*Havuçları haşlayın.
*Biberleri ve patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun
biberlerin çekirdekleri kalmamasına dikkat edin.
*Haşlanmış havuçları, biberleri ve patlıcanları kıyma
makinesinden geçirin.
*Yayvan büyük bir kabın içinde domates püresini ve kıyılmış
sebzeleri harmanlayın. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
*Dibi tutmaması için pişirme süresince ahşap kaşık ile sürekli
karıştırın.
*Lütenitsanın hazır olduğunu anlamak için karıştırırken
kaşığın açtığı yarık kapanmaması gerek - pişirme süresi yaklaşık 1.5 saat.
*Lütenitsayı pişirdikten sonra küçük kavanozlara doldurun ve kapaklarını sıkın.
*Kavanozları 10 dakika kaynatın. Su kaynamaya başladıktan
sonra kaynama süresini takip edin.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder