29 Ağustos 2014 Cuma

Sebzeli tavuk sote



Malzemeler:
1  adet  kemiksiz  tavuk  göğüs;
5-6 adet orta boy mantar;
2 adet kırmızı  biber;
2 adet yeşil  biber;

1 adet orta boy havuç;
4 adet cherry domates;
1 adet orta boy soğan;
2 adet yeşil  soğan;
4-5 sap maydanoz;
1/ 2 (yarım) su bardağı zeytin yağı;
Pul biberi;
Kara biber;

Kekik;
Bir tutam  şeker;
Soya sosu;
Tuz.
Hazırlanışı:

*Tavuk  etini,  biberleri, havucu  ve  soğanı  julyen  doğrayın,  mantarları  ince ince  
kıyın,  yeşil  soğanları   3-4  cm uzunluğunda  kesin.


*Wok tavada julyen doğranmış  tavuk etleri pişirip tabağa  alın. 
 *Aynı tavada  soğanları, sonra havuçları, biberleri  ve mantarları katarak çevirin .Sebzelerin çok yumuşamamasına dikkat edin.
* Yemeye dörde kesilmiş  domatesleri,  baharatları ve en sonunda  kızartılmış   etleri ilave edin, 1-2 dakika  çevirdikten  sonra  ocaktan  alın. 


*Kıyılmış  maydanozu  ve  3-4 cm  uzunluğunda  kestiğiniz  yeşil  soğanları  serpiştirip,
1-2 çorba kaşığı soya sosu katarak yemeyin  son halini verin.  

                                                                                                                                                                                                                                                      


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder