24 Ağustos 2014 Pazar

Tavuk şnitzel



Malzemeler:
2 adet tavuk göğüs;
1 adet yumurta;
1 su bardağı un;
1 su bardağı galeta;
Yarım su bardağı süt;
Kara biber;
Kekik;
Bir tutam pul biberi;
1 adet küçük soğan;
2-3 adet sarımsak;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Tavuk  göğüslerini  yatay keserek  4 adet şnitzel elde edin.


* Çırpılmış  yumurtayı süt ile karıştırın  içine  ince kıyılmış  sarımsağı soğanı ve  baharatları  ilave  edin. Tavuk etleri hazırladığınız  marinaya batırıp  harmanlayın.
 * Üzerini kapatıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.  Şnitzelleri kızartmak  üzere  önce una tekrar marinaya batırıp galeta ununda bulayın.
*Bol ve kızdırılmış yağıda  şnitzelleri  önce bir tarafından sonra diğerini  pişirin. 
Afiyet olsun.