30 Eylül 2014 Salı

Asma yaprağında enginar dolması


Malzemeler:
4 adet enginar;
Asma yaprağı;
Yarım su bardağı pirinç;
2 adet soğan;
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık;
1 yemek kaşığı kuş üzümü;
1 kesme şekeri;
Bir tutam demet dereotu;
Bir tutam maydanoz;
Bir tutam yeşil nane;
Karabiber;
Yenibahar;
Pul biberi;
Limon;
Zeytin yağı;
Tuz.
Hazırlanışı:


*Bol zeytin yağın da kıyılmış soğanları yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Çam fıstıkları ekleyin sonra pirinci ve kuru baharatları.
*Biraz çevirdikten sonra ocaktan alın ve kıyılmış yeşillikleri ekleyin.

*Enginarların üstüne tepeleme hazırladığınız harçtan koyun.
*Asma yapraklarını yayın ve enginarları güzelce kaplayacak şeklinde sarın.


*Dolmaların üzerine limon sıkın. 
*Enginarların üzerine kadar sıcak su ekleyin, üzerlerine ağırlık için tabak koyun ve kısık ateşte pişirin


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder