Malzemeler:
4 adet enginar;
Asma yaprağı;
Yarım su bardağı pirinç;
2 adet soğan;
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık;
1 yemek kaşığı kuş üzümü;
1 kesme şekeri;
Bir tutam demet dereotu;
Bir tutam maydanoz;
Bir tutam yeşil nane;
Karabiber;
Yenibahar;
Pul biberi;
Limon;
Zeytin yağı;
Tuz.
Asma yaprağı;
Yarım su bardağı pirinç;
2 adet soğan;
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık;
1 yemek kaşığı kuş üzümü;
1 kesme şekeri;
Bir tutam demet dereotu;
Bir tutam maydanoz;
Bir tutam yeşil nane;
Karabiber;
Yenibahar;
Pul biberi;
Limon;
Zeytin yağı;
Tuz.
*Bol zeytin yağın da kıyılmış soğanları yumuşayıncaya kadar
pişirin.
*Çam fıstıkları ekleyin sonra pirinci ve kuru baharatları.
*Enginarların üstüne tepeleme hazırladığınız harçtan koyun.
*Dolmaların üzerine limon sıkın.
*Enginarların üzerine kadar sıcak su ekleyin, üzerlerine ağırlık için
tabak koyun ve kısık ateşte pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder