2 Ağustos 2014 Cumartesi

Yoğurtlu salatalık



Malzemeler:

350 gr. süzme ve ya normal yoğurt;
4-5 adet orta boy salatalık;
Zeytinyağı;
2-3 adet sarımsak;
Tuz;
Süslemek için: 4-5  adet zeytin  ve maydanoz yaprakları. 
Hazırlanışı:
*Kabukları soyulmadan yuvarlak dilimlenmiş salatalıkları ve süzme yoğurdu  karıştırın.  İnce ince kıyılmış sarımsakları ilave edilin. Tuz ve zeytin yağı ile  lezzetlendirin.
 *Salatayı  servis  tabağına aktardıktan  sonra üzerine  çekirdekleri ayıklanmış   zeytinleri çiçek  şeklinde dizin ve maydanoz yaprakları  serpiştirin.
Afiyet olsun. 


  Ben günlük sofralarımda bu salatayı yaparken, yoğurdu besin değerlerini yitirmemek  için süzmüyorum. Ancak daha şık ve özel günlerde süzme yoğurt kullanıyorum ve o zaman sıkma torbası yardımı ile salatayı süslüyorum.